9. aug. 2023
Af Louise Rømer

Prins Harrys HKH-titel fjernet fra den kongelige families hjemmeside

Prins Harry 
Prins Harry
Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Buckingham Palace har diskret fjernet prins Harrys titel af Hans Kongelige Højhed fra den kongelige families hjemmeside.

Den britiske kongefamilies hjemmeside royal.uk har uden det store ståhej fjernet Hans Kongelige Højhed-titel på prins Harrys egen side.

Det sker efter, at Express rapporterede om, at hertugen af ​​Sussex stadig blev kaldt Hans Kongelige Højhed i hans bio på hjemmesiden.

Nu er siden blevet opdateret, og der står ikke længere His Royal Highness de to steder, som var tilfældet forinden.

Det skriver Daily Mail blandt andre.

Begge referencer var knyttet til Harrys arbejde i forhold til at øge bevidstheden om HIV/AIDS i 2016. Titlen er nu erstattet med hertugen eller hertugen af ​​Sussex - selv om han faktisk først blev givet hertug-titlen i anledning af brylluppet med Meghan Markle i 2018.

Harry og Meghan mistede deres titler af kongelige højheder, da de meddelte, at de trådte tilbage som arbejdende medlemmer af den kongelige familie i 2020.

Dronning Elizabeth takkede dengang parret for deres indsats som repræsentanter for den britiske kongefamilie. Samtidig blev der udsendt en meddelelse med hovedpunkterne i aftalen, deriblandt at prins Harry og hertuginde Meghan trådte tilbage fra deres kongelige pligter, inklusiv militære udnævnelser.

De beholdt deres private protektioner, men kom ikke til at benytte deres kongelige titler mere. Samtidig ønskede parret at betale offentlige penge, der er blevet brugt til renoveringen af deres hjem Frogmore Cottage i Windsor, tilbage.

Læs mere om: