14. jan. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

To af dronning Marys søskende er ikke med til tronskiftet: Derfor er Jane der alene

Kronprinsesse Marys tre søskende. Indsat: kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Marys tre søskende. Indsat: kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul og Hasse Nielsen
Når Mary er blevet dronning er hun og kong Frederik vært for en kur, som også hendes storesøster Jane Stephens deltager i. Hendes to andre søskende er dog ikke med.

Søndag er en historisk dag, idet dronning Margrethe træder tilbage og overlader tronen til sin søn kronprins Frederik.

Dagen er naturligvis også ganske speciel for hans hustru, kronprinsesse Mary, der kort efter klokken 14 vil blive dronning.

Det er i forbindelse med statsrådet, at Danmark får et nyt kongepar, og kort derefter skal det nye kongepar være værter for deres allerførste kur.

Den begynder på Christiansborg Slot klokken 14.30. Her deltager repræsentanter for det officielle Danmark og for Rigsfællesskabet, men blandt de inviterede er også to personer, som er udvalgt til at være ved kong Frederiks og dronnings Marys side.

Kong Frederik har sin lillebror, prins Joachim, med, mens kronprinsesse Mary får kærlig støtte fra sin storesøster Jane Stephens, der til daglig bor i Australien.

Kronprinsesse Marys to andre søskende, John og Patricia, er ikke en del af tronskiftet.

Årsagen er, at tronskiftet er en officiel begivenhed og ikke en familiebegivenhed. Dette er også årsagen til, at for eksempel prinsesse Marie ikke er med på tronskifte-dagen.

Det er helt sikkert ikke tilfældigt, at kronprinsesse Mary har netop sin ældste søster ved sin side på dagen. Jane Stephens og kronprinsesse Mary har et nært forhold, og så er storesøsteren også fadder til prins Christian, ligesom hun også deltog i hans 18-års fødselsdag i oktober.

Læs mere om: