10. maj. 2024
Af Julie Lund Rosenfeldt Isen

Kæmpe skandale: Favorit udelukket fra Eurovision-generalprøve efter grove anklager

Joost Klein er spået en topplacering af bookmakerne.
Joost Klein er spået en topplacering af bookmakerne.
Foto: Jessica Gow/TT/Ritzau Scanpix
En af favoritterne må ikke komme på scenen under generalprøven - angiveligt efter anklager om vold mod tv-ansat.

En kæmpe skandale har ramt Eurovision Song Contest!

Den hollandske deltager, Joost Klein, er fredag blevet udelukket fra at deltage i aftenens generalprøve forud for lørdagens finale.

Det oplyser arrangøren af Eurovision, EBU, i en udtalelse til pressen. EBU fortæller, at der er en undersøgelse i gang af en ”hændelse”, og at den hollandske deltager ikke får lov til at komme på scenen, mens undersøgelsen er i gang.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-05-10/20240510-020347-L-5828x3885ma.jpg
Joost Klein på Eurovision-scenen under den anden semifinale, hvor Danmark også deltog.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Fredag afgiver juryerne fra de deltagende lande deres point ud fra aftenens generalprøve, men Joost Klein, der er en af bookmakeres favoritter til en topplacering med sin sang "Europapa", må i stedet nøjes med at få sin optræden fra semifinalen bedømt.

EBU har ikke uddybet ”hændelsen” nærmere, men flere medier – blandt andet svenske Aftonbladet – fortæller, at den hollandske deltager bliver anklaget for at have været voldelig mod en kvindelig tv-medarbejder.

Årets Eurovision Song Contest, der finder sted i Malmø, bliver i forvejen anset som kontroversiel på grund af beslutningen om at lade Israel deltage. Derfor er der kæmpe sikkerhedsopbud og mange demonstrationer i Malmø i disse dage.

Læs mere om: