17. maj. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Cirkusrevyen er tilbage: Her er anmeldernes dom over premieren

Henrik Lykkegaard, Silas Holst, Merete Mærkedahl, Pernille Schrøder, Niels Olsen og Niels Ellegaard. 
Henrik Lykkegaard, Silas Holst, Merete Mærkedahl, Pernille Schrøder, Niels Olsen og Niels Ellegaard.
Foto: Martin Høien
Torsdag aften var der premiere på årets udgave af Cirkusrevyen, og anmelderne er ikke helt enige om resultatet.

De rosende ord stod i kø, da Cirkusrevyen havde premiere sidste år. Både publikum og anmeldere var ellevilde med revyen anno 2023, der for første gang havde Joy-Maria Frederiksen som instruktør.

I år skulle hun så forsøge sig med den svære toer, og hvis man spørger anmelderne, kom hun og resten af holdet bag årets revy ganske flot i mål. Også selv om den store premiere torsdag aften undervejs blev afbrudt af nogle demonstranter.

Berlingskes anmelder var meget begejstret sidste år, og Jakob Steen Olsen synes også, at revyen kommer godt i mål i år, om end den ikke er på niveau med sidste års kæmpesucces. En af årsagerne er, at der mangler de par numre, der sidste år udløste store latterbrøl i teltet, og så må man også undvære den uforlignelige Bodil Jørgensen i år.

- Årets revy har måske heller ikke helt de tekster, den havde sidste år, selv om det meste er glimrende. Det var også for meget forlangt – og der er stadig masser at grine ad, meget at glæde sig over, skriver anmelderen blandt andet og kvitterer med fem stjerner.

På Berlingske roser man desuden debutanten Silas Holst, men hos BT mener anmelderen ikke, at Cirkusrevyen har fået nok ud af, at ”Vild med dans”-stjernen er blevet en del af ensemblet.

- Årets Cirkusrevy er visuelt virkelig flot, og selvfølgelig bliver man i godt humør af en tur på Bakken, men årets revy halter også på flere punkter. Særligt Silas Holst bliver slet ikke brugt optimalt, skriver BT’s anmelder, der nøjes med at give tre stjerner til årets revy.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-05-17/_MHO5707.jpg
I årets revy parodierer Silas Holst LA's Alex Vanopslagh.
Foto: Martin Høien

Han mener heller ikke, at der er nok bid i de mange politiske indslag, men til gengæld er der særligt to numre, der skiller sig positivt ud, mener BT. Det ene er en sketch af kongefamilien i forbindelse med tronskiftet, hvor kongen ikke helt har styr på sit valgsprog, og så får afslutningsnummeret i første halvdel også roser fra flere af anmelderne – det handler om danskernes kærlighed til airfryeren.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-05-17/20240506_1SL0100-Cirkusrevyen-2024-pressemode-68.jpg
Kongefamilien dukker også op i årets revy.
Foto: Søren Jul Lamberth

Ifølge anmelder Morten Buckhøj byder årets revy på mange gode nummer. Han kalder Silas Holst for et friskt pust og påpeger desuden, at alt hvad Merete Mærkedahl rører ved, synes at blive til guld.

- Ikke alle revyens 29 numre sidder lige i skabet, men det er nu også meget sjældent man oplever det i en revy, og årets Cirkusrevy har de topnumre, der til fulde opvejer den lidt blødere mellemvare, som jo stadig er af højere kvalitet end hvad de fleste andre revyer kan byde på, om ikke andet så i kraft af den ødsle indpakning og de topdygtige solister, skriver Morten Buckhøj i sin femstjernede anmeldelse af Cirkusrevyen.

I Cirkusrevyen 2024 medvirker Niels Olsen, Niels Ellegaard, Henrik Lykkegaard, Silas Holst, Merete Mærkedahl og Pernille Schrøder, og Joy-Maria Frederiksen er instruktør.

Revyen kan opleves på Dyrehavsbakken frem til 25. august.

Læs mere om: