24. maj. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Heino Hansen kunne næsten gå på vandet, men sandheden var en anden: Havde givet hustruen besked

Heino Hansen
Heino Hansen
Foto: Lotta Lemche/TV 2
Lige fra begyndelsen har Heino Hansen været forræder, og nu har han sikret sig en plads i finalen. Det skete efter en imponerende enetale ved det runde bord, men selv om komikeren virkede selvsikker, var virkeligheden en ganske anden.

Fredag efter fredag har de sat sig ind ved det runde bord for at forvise en medspiller, og i denne uge gjaldt det en plads i finalen af ”Forræder”.

Heino Hansen, som har været forræder lige fra begyndelsen, spillede højt spil, og udefra virkede det undervejs til, at han nærmest kunne gå på vandet. Ikke mindst da det lykkedes ham at få overbevist flertallet om at stemme på Pernille Højmark, og hun til sidst blev forvist og måtte stille sig op og afsløre, at hun var forræder.

I virkeligheden var komikeren slet ikke så sikker, som det fremstår på tv.

- Jeg var ikke overbevist om noget som helst. Inden det næstsidste runde bord havde jeg meddelt i telefonen til min hustru, at jeg regnede med at komme hjem den aften, fortæller Heino Hansen.

Sådan gik det dog ikke, selv om komikeren i flere dage havde fornemmet, at forræderne var blevet luret af de loyale.

- Det kan være, jeg har følt forkert. Nogle gange tror man, alle ved alt, siger han.

Forræder sæson to sendt i 2024.
Heino Hansen og Birgit Aaby
Foto: Lotta Lemche/TV 2

Heino Hansen spillede højt spil, og han gav den hele armen, da han selvsikkert fortalte de tilbageværende spillere, at han ved aftenens runde bord ville afsløre, hvordan han mente, det hele hang sammen.

- Det var, fordi jeg syntes, spillet var nået så langt. Da jeg gik i seng aftenen forinden, besluttede jeg, at det skulle blive min dag i morgen, forklarer komikeren, der tog en chance, som viste sig at give pote, idet han denne gang lykkedes med at få forvist Pernille Højmark.

Heino Hansen havde prøvet det samme et par dage forinden, og dengang reagerede hun meget kraftigt på at blive stukket i ryggen af sin medforræder.

- Man kommer ikke uden om, at der var et lille opgør, der skulle tages deroppe, som var et parallelt opgør. Det foregik i fred og fordragelighed. Hun tog det pissefint, siger Heino Hansen, der i dag har et fint forhold til skuespilleren.

- Vi har skrevet sammen. Alt er godt. Alt var godt de sidste to dage derinde. Kun én dag skulle vi lige finde fodfæste. Jeg synes, Pernille er skøn, og jeg synes ikke, det er så farligt og dårligt, at man har nogle menneskelige sider, der kommer frem en gang imellem. Det viser, hun er meget umiddelbar, og det kan jeg godt lide, siger Heino Hansen.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-05-24/0M2A9603.jpg
Pernille Højmark
Foto: Lotta Lemche/TV 2

Han havde ikke på forhånd planlagt, at han ville gå efter at være den eneste forræder i finalen. Det var bare sådan, spillet udviklede sig, forklarer han. Komikeren er nu klar til netop finalen, og allerede i næstsidste afsnit kunne man fornemme, hvilken taktik han ville bruge i finalen.

Det hele begyndte, idet det ved morgenbordet blev afsløret, at han og Pernille havde dræbt Emil K frem for Emil T.

- Hver gang den ene sagde noget, tænkte den anden over det. Der kørte et parallelt spil i konklavet, som ikke kun handlede om taktikken mellem de loyale og forræderne. Jeg ved det ikke, jeg havde bare en ide om, at da vi havde valgt Emil K, ville jeg køre den i mål med tvillingerne, forklarer Heino om beslutningen.

- Det var, fordi jeg havde en ide om, at tvillingerne stolede på mig. Det er ikke ulig den måde, jeg har spillet på i resten af sæsonen, som jo kun har set godt ud, fordi det er lykkedes. Den beslutning fulgte nogenlunde den linje, jeg har haft om at spille højt spil, forklarer Heino Hansen.

Forræder sæson 2 2024. Fotos fra afsnit fem.
Heino Hansen og Mikkel Trier
Foto: Lotta Lemche/TV 2

I fredagens afsnit af ”Forræder” kan man dog se, at ikke alle forstår komikerens valg om at spille på hold med tvillingerne, Emil og Mikkel. Efter missionen inviterede han de to med i våbenkammeret frem for Melissa og Birgit, som ellers har været Heino Hansens BFF’s undervejs i spillet. Den beslutning kom bag på ikke mindst Melissa, der nu er begyndt at mistænke Heino Hansen.

Komikeren selv havde da også overvejet, om han skulle invitere hende med i våbenkammeret.

- Det gør man hele tiden. Både med Melissa og alle andre, siger Heino og understreger, at han har stor respekt for Melissas måde at spille på.

- Jeg er den første, der på dag et siger, at vi skal holde øje med hende. Jeg har fejlvurderet hende. Jeg har ikke undervurderet hende, men jeg har fejlvurderet hende, og der er en stor forskel på de to ting, påpeger Heino.

I næste uge venter den store finale, og tilbage i spillet er nu Heino Hansen, Bjarne Henriksen, Emil Trier, Mikkel Trier, Melissa Bentsen og Birgit Aaby.

Læs mere om: