4. jul. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Michael Mørkøv om karrieren: Jeg kunne ikke have gjort det uden min kone

Michael Mørkøv 
Michael Mørkøv
Foto: Jesper Sunesen
Michael Mørkøv har masser af succes, og det skyldes ikke mindst hustruen Trine, fortæller den danske Tour de France-rytter.

Michael Mørkøv er i fuld gang med sit niende Tour de France, og selv om den danske rytter er blevet 39 år, er han stadig på toppen af sin karriere, og om få uger skal han tilmed også til OL.

At han stadig har godt gang i karrieren skyldes dedikation og hårdt arbejde, men Michael Mørkøv lægger heller ikke skjul på, at hustruen Trine er en stor del af årsagen til, at han har og har haft succes og har kunnet gå efter sine drømme.

– Jeg har været flittig og lagt en masse arbejde i det og været ambitiøs. Jeg har været smadderheldig at have en fantastisk kone i Trine, som har kunnet tage sig af familien mange af de dage, hvor jeg er væk i løbet af en sæson. Jeg er også så begunstiget nu, at vi har tre børn, og det kræver meget tid at få arbejde og hverdag til at hænge sammen. Jeg kunne ikke have fortsat mine karriere så længe med tre skønne børn, hvis ikke det havde været for Trine. Så på mange måder er det Trines fortjeneste, at jeg har kunnet køre så længe og kunnet gå efter nogle drømme, fortæller Michael Mørkøv ærligt og fortæller, at både hans børn og hustru har været indstillet på, at det ville blive en stram sommer, men som han siger, er det præmissen for at kunne gå efter de største resultater, og den er hustruen helt med på.

– Der er altid lidt udfordringer, men jeg synes, at vi med årene har fundet en god balance og selvfølgelig er det svært at være far, når man kun er hjemme sporadisk, men en god kone kan sætte standarden for børnene og deres opdragelse, lyder det fra den danske stjernerytter.

Hjemkomst og fejring af den danske Tour de France vinder Jonas Vingegaard
Michael Mørkøv med hustruen Trine og parrets tre børn.
Foto: Jesper Sunesen

Læs mere om: