8. aug. 2024
Af Luise Marie Bekker

Gift ved første blik slår rekord: Så mange har meldt sig til den nye sæson

Gift ved første blik.
Gift ved første blik.
Foto: Brian Lichtenstein/Snowman Productions
Virkelig mange danskere har ansøgt om at få lov at medvirke i 10. sæson af "Gift ved første blik", som er lige på trapperne.

"Gift ved første blik" vender tilbage 22. august.

Det er 10. sæson, og her i jubilæumsåret har rekordmange søgt om at være med i programmet, som i dag er et af de mest succesfulde datingformater i verden.

DR melder, at der er væltet 624 ansøgninger ind fra folk, der gerne vil medvirke i programmet.

– Det betyder naturligvis meget, at danskerne stadig gerne vil programmet også efter 10 år. Det er et tegn på, at jagten på kærligheden og drømmen om det perfekte match fortsat er aktuel. Og at mange danskere både har lyst og tillid til programmet og eksperimentet, nemlig at blive matchet af eksperter. Mange af de tidligere medvirkende fortæller os, at selv om de ikke finder kærligheden, så har forløbet givet dem en stor personlig udvikling – og mange ender faktisk i forhold kort tid efter, siger Irene Strøyer, DR-redaktør for "Gift ved første blik" til DR.

Et dansk koncept

"Gift ved første blik" er et dansk koncept, som er udviklet og produceret af Red Arrow’s Snowman Productions for DR3 i 2013, og det blev i 2014 solgt til udlandet.

Siden da er programmet produceret i 31 lande verden over med salg af lokale versioner til over 194 områder.

Læs mere om: