13. aug. 2024
Af Julie Lund Rosenfeldt Isen

Pressemeddelelse: Politiet med nyt i sagen mod Marius Borg Høiby

Kronprinsesse Mette-Marit med sønnen Marius Borg Høiby
Kronprinsesse Mette-Marit med sønnen Marius Borg Høiby
Foto: Martin Høien
Nu kommer politiet med nyt om sagen mod kronprinsesse Mette-Marits søn.

Det kom som en bombe i Norge, da nyheden om, at kronprinsesse Mette-Marits søn Marius Borg Høiby var blevet anholdt, ramte forsiderne.

I første omgang bekræftede Marius Borg Høibys advokat, Øyvind Bratlien, at Marius Borg Høiby var blevet anholdt og sigtet for vold.

Men nu kommer også politiet med en udtalelse om sagen.

Det gør de i en pressemeddelelse, som kan læses i sin fulde længde herunder:

”Politiet modtog søndag den 4. august kl.12.30 en anmeldelse om en voldsom hændelse i en lejlighed på Frogner i Oslo i løbet af natten. Politiet tog ud til lejligheden, hvor dette angiveligt var sket. På baggrund af oplysninger fra offeret og undersøgelser foretaget på stedet blev det besluttet at anmelde Høiby. Det blev derefter besluttet at anholde ham for legemsbeskadigelse.

Politiet lokaliserede, at Høiby var på sin bopæl ved Skaugum i Asker, og han blev anholdt af politiet på Jansløkka skole, søndag den 4. august, klokken 16.10. Han mødtes der efter aftale med politiet, som kort tid før havde kontaktet ham telefonisk. Anholdelsen foregik roligt.

Høiby blev løsladt fra varetægtsfængsling mandag den 5. august klokken 15.39.

Høiby har en relation til kvinden, der blev udsat for de fysiske overgreb. Politiet har ikke oplysninger om, at kvinden er kommet alvorligt til skade, men det vil indgå i efterforskningen at kortlægge omfanget af ofrets skader.

Sigtelsen er siden blevet udvidet til at dække skader på lejligheden.

Høiby har ikke ønsket at forklare sig på nuværende tidspunkt, men politiet er i dialog med forsvareren om mulig afhøring.

Politiet vil også foretage opfølgende afhøringer af den forurettede. Vi indsamler også vidneoplysninger og anden dokumentation i sagen.

Sagen efterforskes af centerenheden, Oslo politidistrikt.”

Læs mere om: