Helt anderledes end de sædvanlige festmiddage: Dronning Mary nød velsmagende øl-menu
Det var på alle måder en festlig aften, da dronning Mary onsdag aften hyldede dansk forskning på Ny Carlsberg Glyptoteket i København.
Her uddelte hun Carlsbergfondets Forskningspriser til klassisk arkæolog Rubina Raja og biokemiker Jesper Qualmann Svejstrup.
Kvalitetsøl
Undervejs nød dronningen sammen med de andre fornemme gæster en festmiddag bestående af fire retter med dertil hørende øl-menu komponeret særligt til lejligheden af brygmestre på Carlsberg Laboratorium.
Blandt andet fik gæsterne risotto med sorte ris, syltede sorte trompethatte & fennikel samt en All-black rice lager 4,7 % brygget udelukkende på 100 procent umaltede sorte italienske ris.
En af verdens førende
Carlsbergfondet blev oprettet af brygger J.C. Jacobsen i 1876 og er en af verdens første erhvervsdrivende fonde.
Carlsbergfondets Forskningspriser har som formål at hylde to aktive danske forskere i ind- eller udland, der har bidraget afgørende til dansk grundforskning på højt internationalt niveau.
Priserne skal opmuntre til yderligere forskning og kan bruges til udlandsophold, feltarbejde, indkøb af udstyr eller løn til videnskabeligt arbejde.