5. sep. 2024
Af Simone Løvstad Kristensen

Lars Knudsen har altid stået i skyggen: Nu træder han endelig frem i rampelyset

Lars Knudsen, midlertidig landstræner for fodboldlandsholdet.
Lars Knudsen, midlertidig landstræner for fodboldlandsholdet.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lars Knudsen er ikke vant til at være frontfigur, men det er slut, når han torsdag aften får debut som landstræner.

Når fodboldlandsholdet møder Schweiz i Nations League-turneringen torsdag aften, får Lars Knudsen debut som midlertidig landstræner.

Og for den 47-årige nordjyde er det en noget anderledes rolle, der venter ham, da han ikke er vant til at være frontfigur.

I sin trænerkarriere har Lars Knudsen holdt sig væk fra rampelyset, men med den nye titel som midlertidig landstræner er det slut.

Det er dog ikke noget, der afskrækker ham, tværtimod.

Han tager det med oprejst pande, fortalte han på et pressemøde forud for kampen.

– Det tager jeg stille og roligt. Det er oppefra og ned. Jeg prøver at koncentrere mig om opgaven, og den er at forberede at et fodboldhold til at spille en fodboldkamp. Det har jeg det godt med. Jeg har samlet god erfaring sammen, jeg føler mig godt tilpas, så det er helt okay, lød det fra Lars Knudsen på et pressemøde forud for kampen ifølge DR.

Inden han blev udnævnt som midlertidig landstræner, havde han rollen som dødboldtræner for holdet. Tidligere var han ansat som dødboldtræner for den engelske klub Leicester City.

Lars Knudsen har overtaget posten fra Morten Wieghorst, som for mindre end to uger siden måtte sygemelde sig på grund af stresssymptomer.

Morten Wieghorst blev midlertidig landstræner, da Kasper Hjulmand valgte at sige op kort tid efter EM.

Læs mere om: