27. sep. 2024
Af Luise Marie Bekker

Frank og Anette kan sagtens se matchet, men særligt én ting ser de meget forskelligt på

Anette og Frank.
Anette og Frank.
Foto: Snowman Productions
Anette og Frank fra "Gift ved første blik" har det faktisk fint sammen. Men der er én ting, de slet ikke er enige om.

I ”Gift ved første blik” bliver der talt om, at Anette godt kan lide at være i kontrol.

Hun kan lide orden i sit køkken og kan godt lide at vide, hvad der skal ske.

I sjette afsnit mødes de fire par, og her finder Anette hurtigt ud af, at nogle af de andre har det som hende.

– Da vi til at begynde med taler om kontrol i den første øvelse, træder både Lars, Rolf, Søren og jeg frem, og det var en lettelse, for jeg kunne se, at jeg ikke var forkert, fordi sådan har halvdelen af os det! fortæller hun til BILLED-BLADET.

Anette: Frank er lidt efter mig

Hun begynder at være lidt træt af, at ordet kontrol fylder så meget.

– Jeg bliver lidt træt af det, når Frank taler så meget om kontrol. For jeg har det ikke dårligt over, at jeg har brug for en kalender i mit liv. Jeg har brug for at holde styr på aftaler i mit privatliv og arbejdsmæssigt. Frank siger, at han ikke bruger en kalender – men han misser vist også aftaler i ny og næ. Jeg anfægter aldrig ham. Han er bare mere laissez faire end mig. Og han skal ikke ændre sig. Men jeg synes, at han er lidt efter mig med det.

Hun synes, Frank forveksler kontrol med initiativ.

– Jeg oplever, at det er mig, der tager initiativ. Jeg stiller spørgsmål ofte, men jeg oplever ikke, at han spørger så meget tilbage. Jeg oplever til gengæld, at han bliver ved med at tale om kontrol i den forbindelse, og det irriterer mig. For kontrol er for mig negativt. Jeg tror, han forveksler det med, at jeg tager initiativ med, at jeg har brug for kontrol. Jeg kom også med mange idéer i Prag, og der respekterede jeg, hvis jeg kom med et forslag, han ikke havde lyst til. Måske føler han det som styrende …

Frank: Jeg slår mig på det

Frank kan ikke affeje det med Anettes trang til orden og struktur.

For ham fylder det noget i overvejelserne om, hvorvidt han og Anette skal være sammen for livet.

– Jeg gør mig nogle bekymringer om det, Anette og jeg har oplevet sammen. Blandt andet på bryllupsrejsen oplevede jeg, at Anette har det bedst med at være i kontrol og gerne vil vide, hvad der skal ske. Og det slår jeg mig lidt på i vores relation, og den relation, vi skal have i fremtiden. Potentielt resten af vores liv, siger han og fortæller, at det var noget af det, han fortalte de andre om under den fælles parterapi.

Læs mere om: