26. sep. 2024
Af Louise Rømer

Ny indsamling gav Haileys forældre søvnløse nætter: Nu er der samlet vildt beløb ind

Hailey fra "De sjældne danskere".
Hailey fra "De sjældne danskere".
Foto: Eddy Media/ TV2
De livstruende malformationer er fortid for Hailey fra "De sjældne danskere", men en indsamling har nu gjort det muligt, at hun kan komme helt i mål med de mange operationer.

Fire store operationer er overstået. Lille Hailey har været i New York og Grækenland, hvor den amerikanske læge Dr. Waner har fjernet de livstruende malformationer i hendes kind og luftveje.

Men forude venter stadig flere operationer for den treårige pige. Indgreb som Dr. Waner har anbefalet klares klares i løbet af de næste to år.

Og det faktum har givet forældrene Nana og Frederik Ritz Krarup mange bekymringer, for det er bestemt ikke gratis at blive opereret i USA. Og dertil kommer rejsen.

Det forventes, at Hailey skal gennemgå seks mindre operationer i New York. Derfor har forældrene rakt ud til deres netværk igen. En beslutning, der har givet Nana og Frederik ondt i maven og søvnløse nætter.

Familien har tidligere været det hele igennem, da de fandt ud af, at det danske sundhedsvæsen ikke kunne hjælpe Hailey. Ved hjælp af en masse gavmilde danskere fik de indsamlet imponerende 1,2 millioner kroner. Penge, der blev brugt til at betale Haileys fire store operationer.

De kommende operationer kommer ifølge Nana hver især til at koste:

Dr. Waner kr. 17.000
Hospital og anæstesi kr. 33.000
Flybilletter kr. 10.000
Ronald McDonald House kr. 3.500
Transport kr. 2.500
Logi kr. 5.000
Evt. Tabt arbejdsfortjeneste (dagpenge sats) kr. 8.250.

Få dage efter familien havde åbnet for den nye indsamling, afslørede Nana, at der var indsamlet intet mindre end 496.925,52 kroner.

Frederik og Nana med Hailey.
Frederik og Nana med Hailey.
Foto: Privat.

"Vi er målløse, taknemmelige og alt derimellem. Vi er overvældet af, at så mange vil os og Hailey det godt... Skulle der være noget til overs, når alle operationer er overstået er det allokeret til andre med sjældne sygdomme," skriver Nana på Instagram.

Sidste afsnit af "De sjældne danskere" kan ses på TV 2 Play nu eller TV 2 torsdag aften klokken 20.50.

Læs mere om: