5. okt. 2024
Af Malan Joensen

Hvordan får hun mon den på? Dronning Maxima i finurlig kreation med speciel sjalskrave

Dronning Maxima.
Dronning Maxima var i denne uge på officiel opgave på et museum iført en meget elegant kjole med en kæmpestor draperet krave.

Hollands dronning Maxima, 53, var forleden i Utrecht, hvor hun åbnede udstillingen "MODA - Moroccan Fashion Statements" på Centraal Museum.

I den anledning var dronning Maxima iført en elegant kjole fra den hollandsk-marokkanske designer Benchellal, der kan noget helt særligt med draperinger.

På Benchellals egen Instagramprofil fortælles det, at modellen hedder "Robe Manteau" og er syet i såkaldt "air mesh" i farven isgrå.

Den oprindelige model er gulvvlang, men Maximas er rettet til, så den sidder til lige under knæet, hvilket gør den mere egnet til dagsbrug og knap så gallaagtig.

Ser man nærmere på den måde, hvorpå kraven er draperet rundt om overkroppen, kan det umiddelbart se ud til, at den skal lukkes ved at den ene del føres under den modsatte side af kraven, der må være fastgjort på siden af overdelen.

Altså med andre ord en noget besværlig måde at lukke den på. Der kan dog også være tale om optisk bedrag, hvor overstykket istedet er delt som normalt, men lukkes med skjulte knapper eller hægter under de draperede dele.

Dronning Maxima havde også den flotte Benchellal-kreation på til Prinsjesdag 2022, og designeren med det særlige draperingstalent har tidligere stået bag flere smukke kreationer til dronning Rania og dronning Letizia.

Se billederne af dronning Maxima på museet i galleriet øverst i artiklen.

Læs mere om: