10. okt. 2024
Af Luise Marie Bekker

Morten og Søren fra Gift ved første blik: Sådan er det gået dem siden afgørelsen

Morten og Søren.
Morten og Søren.
Foto: Brian Lichtenstein/Snowman Productions
Morten og Søren var denne sæsons storfavoritter. Mon de stadig er sammen? Få svaret her.

Alle har heppet på Morten og Søren siden første afsnit af "Gift ved første blik".

I det sidste afsnit vælger de er sige ja til at forblive gift med hinanden.

- Morten og jeg var et godt sted i den sidste del af eksperimentet, mens vi boede hos mig. Der var bygget så godt et fundament op i vores relation, at selvom vi havde nogle underliggende udfordringer, vi vidste, vi skulle arbejde på, så havde jeg stadig lyst til at prøve det af og se, om vi ikke kunne løse det. Det var jeg på det tidspunkt ret sikker på, vi godt kunne, så snart presset fra eksperimentet forsvandt, fortæller Søren.

Er siden gået fra hinanden

Men desværre kunne de ikke komme sig over de udfordringer, og siden er de derfor gået fra hinanden.

- Vi ønskede at finde lykken, selvom det betød, at vi måtte tage den svære vej, siger Morten.

- Det var som om, at de udfordringer, vi havde haft med vores dybtliggende mønstre, blev fem gange så store, så snart vi ikke havde eksperimentets rammer til at støtte os. Vi begyndte at slå os rigtig meget på hinandens mønstre, og vores relation endte med at blive båret af utryghed. Vi kunne ikke give hinanden det, vi hver især havde behov for. Det var en alt for stor mundfuld til, at vi kunne hjælpe os selv eller hinanden. Noget tid efter kameraerne slukkede, fik vi faktisk en tid hos Trine, som forsøgte at hjælpe os, men jeg tror simpelthen, det var for sent på det tidspunkt. Kløften mellem os havde vokset sig for stor. Og derfor blev vi enige om, at det var bedst, at vi lod os skille og bevarede vores venskab i stedet for. Jeg kæmpede alt, hvad jeg kunne for vores relation, men jeg mistede simpelthen tålmodigheden til sidst, siger Søren.

Stadig gode venner

Heldigvis har de bevaret et rigtig godt venskab.

- Efterfølgende har produktionen og i særdeleshed Trine hjulpet os virkelig meget med at reparere og lægge nye spor for vores relation. For det er svært at blive gift på tv, have det rigtig godt sammen og så lige pludselig lægge relationen om til et venskab. Det er jo en enorm intens og kompliceret relation, vi har, men med deres hjælp er det lykkedes, og det er jeg så taknemmelig for. Det ville have været rigtig svært at skulle gå igennem de sidste otte uger uden Morten, den eneste anden person i verden, der ved, hvad vi har været igennem.

Finder de mon sammen igen?

Der sidder nok rigtig mange lige nu og håber, at de to finder sammen igen en dag.

Er der mon håb forude?

- Jeg forstår godt, at mange mennesker har håbet på det. Og jeg sætter stor pris på opbakningen, men lige nu fokuserer vi begge på vores egne liv. Jeg tror, at hvis det er meningen, at vi skal finde sammen igen, så vil det ske på et tidspunkt. Men lige nu er vi begge i en fase, hvor vi skal finde os selv, fortæller Morten.

- Lige nu skal jeg fokusere på at bearbejde, hvad der er sket. Vores relation er bedst tjent med, at vi fokuserer på vores venskab, siger Søren.

Læs mere om: